Jesteś tutaj: Strona główna / Cele klastra / Wołowina z Warmii i Mazur w systemie jakości

Wołowina z Warmii i Mazur w systemie jakości

Przykłady z Hiszpanii, ale także ze Szkocji przekonują nas i umacniają w przekonaniu, że należy rozwój producentów wołowiny z Warmii i Mazur oprzeć o system gwarantowanej jakości mięsa wołowego, system gwarantowanego pochodzenia.

Współdziałanie, przyjęcie standardów, wspólny marketing i promocja dobrego standardowego produktu daje szanse na rozwój producentów Warmii i Mazur i umocnienie wizerunku regionu jako producenta jakościowej, kulinarnej wołowiny.

Takie podejście daje również szansę na ubieganie sie w przyszłości o znak Chronione Oznaczenie Geograficzne dla wołowiny z Warmii i Mazur.

Klaster wołowiny z Warmii i Mazur będzie jednym z liderów w produkcji wołowiny w systemie jakości w Polsce.

< Powrót



© PZPBM
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu
Społecznego oraz budżetu państwa w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego
Rozwoju Regionalnego

www.pzpbm.pl     biuro@pzpbm.pl
made in {  re.PUBLIK  }