Jesteś tutaj: Strona główna / Działania / Konferencje / Konferencja podsumowująca projekt,30.09.2008r., Hotel Villa Pallas, Olsztyn / Program

Program

Program Konferencji:

10.00-11.00 Rejestracja uczestników
11.00-11.30 Otwarcie konferencji: Jerzy Wierzbicki- Prezes Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego. Wystąpienie zaproszonych gości: Wiesław Podyma- Dyrektor Departamentu Hodowli i Ochrony Roślin Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi
11.30 -11.50
Wystąpienia podmiotów Inicjatywy Klastra wołowiny
11.50-12.15 Perspektywy rozwoju struktur klastrowych w Polsce Wschodniej.dr hab. Małgorzata Juchniewicz, prof. UWM
12.15-12.30 Znaczenie jakościowej wołowiny w programach produktów regionalnych i tradycyjnych Warmii i Mazur.Igor Hutnikiewicz -Dyrektor Biura Jakości i Znaków Regionalnych Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego
12.30-12.45 Znaczenie rozwoju produkcji wołowiny dla zachowania walorów tradycyjnego krajobrazu Warmii i Mazur. Jerzy Terlikowski - IMUZ
12.45-13.00 Przerwa kawowa
13.00-13.15 Poprawa kruchości mięsa wołowego na przykładzie wołowiny z Warmii i Mazur produkowanej w ramach projektu pilotażowego inicjatywy klastrowej.  Maciej Borzyszkowski-Uniwersytet Warmińsko- Mazurski
13.15-13.45 Historia Inicjatywy klastrowej, kierunki rozwoju -orientacja na satysfakcję konsumenta - Jerzy Wierzbicki Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego
14.00-15.00 Lunch „Eurostek 2012 " Wołowina kulinarna z Warmii i Mazur produkowana w ramach projektu pilotażowego inicjatywy klastrowej

< Powrót



© PZPBM
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu
Społecznego oraz budżetu państwa w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego
Rozwoju Regionalnego

www.pzpbm.pl     biuro@pzpbm.pl
made in {  re.PUBLIK  }